2007-02-25

Citron glass.



Det här är en underbart god citron glass som är enkel att göra och som inte kräver glassmaskin utan blir lika bra om du bara fryser den direkt.

2 äggulor
1 1/2 dl florsocker
2 msk citronsaft
2 dl vispgrädde

Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Vispa grädden riktigt hårt och vänd ner i äggsmeten. Häll upp glassmeten i serverings glas eller varför inte i urgröpta citroner. Frys i minst 4 timmar. Om du har begränsat med tid kan du förstås köra smeten i en glassmaskin.

2007-02-21

Semlor.













Fettisdagen har kommit och gått, och jag som hade tänkt baka egna semlor i år. Men tyvärr så blev det inte så. Men som tur är så passerar sambon, Bästa bageriet vid Mariatorget på väg hem, så vi har ändå fått äta underbart goda semlor.

2007-02-03

Passionsfruktssås



Jag läser aldrig kokböcker, jag tittar i princip bara på bilderna och ser det gott ut så kanske jag provar det. Min kompis Anne hon läser däremot massor med kokböcker från pärm till pärm. Hon gillar Nigella Lawson's böcker välldans mycket så jag lånade en av hennes favoriter och tänkte att jag kan väll testa att läsa den jag me. Ännu så länge har jag inte läst den från början, utan det har blivit lite mer bläddrande och läsande lite här och där *skäms*. Men i slutet av boken fanns en Passionfruit Curd som såg härlig ut, så den fick bli inspirations källa till den här "Man tar vad man har passionsfrukts sås" vilken smakar toppen till glass.

4 st Passionsfrukter
50g socker
40g smör
1 stort ägg
4 msk vispgrädde
1/2 tsk vaniljextrakt

Gröp ur köttet ur passionsfrukten och kör det nån sekund i mixern så att det blir lättare att hälla av saften. Vispa ägg, socker och passionsfrukt saften. Smält smöret på låg värme. Rör ner ägg smeten, grädden och vaniljextraktet och låt puttra tills såsen tjocknar, ta av från värmen och blanda i fruktkött med kärnor och allt. Låt svalna.