2012-03-16

After Eight pannacotta


Det var helt underbart med semester, och vi gillade verkligen Tokyo. Allt nytt å se och upptäcka och all god mat. Men tyvärr är underbart kort och nu är vi hemma igen. Det är iof alltid skönt att komma hem till sin egen säng men den här gången följde tyvärr även en förkylning med mig hem *suck* Hela veckan har jag snörvlat, nyst och haft konstant syrebrist för att det vart tätt i näsan. Men nu börjar det kännas lite bättre med snörvlandet, men i stället har jag fått sjukt ont i bihålorna. Fy vad jag avskyr förkylningar!

Panacotta är en av min favorit desserter, det är farligt gott och sjukt enkelt att göra. Den här pannacottan smaksatt med after eight gjorde jag till en mellodifestival kväll. Även om bilden inte är så fin så var den var toppen god. Men nästa gång jag gör den kommer jag ta mindre gelatin för jag tyckte den var lite för stel, jag vill ha den fast men ändå mjuk och krämig. Jag använde två gelantin blad och det var definitivt för mycket, kanske är det så att mintkrämen hjälper till att göra den fastare, så jag skulle säga att 1 och 1/2 blad eller till och med 1 blad räcker fint.

After eight pannacotta
(4 portioner)

3 dl grädde
1 - 1 1/2 gelatinblad
15 st After Eight
en Mango


Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skala och skär eller mosa mangon lägg frukten i botten på dina serverings glas. Koka upp grädden, ta bort pannan från plattan och lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Det kan ta lite tid att få all choklad att smälta men rör, rör och om det behövs värm lite försiktigt. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem försiktigt på låg värme. Blanda ner gelatinet i panacottan och rör ordentligt. Häll över mangon i serveringsglasen, ställ in i kylen och låt stelna ett par timmar, innan servering. 

2012-03-04

Tokyo, La petit mercerie


Äntligen, äntligen så blev det då dags för semester. Senaste veckorna har bara varit jobb jobb och jobb. Så det var nästan skönt att sätta sig på flyget för en tio timmars flyg tur och bara slappa, jag säger nästan för tio timmar är liite länge å sitta still. Särskilt då resmålet är så sjukt spännande som Tokyo. En stad jag aldrig varit i och som jag bara hört massor med bra om. Å efter ett par dagar här har jag inget att klaga på utom möjligen temperaturen... kanske. Än så länge har vi bara gått runt myst och tittat på; en massa elektronik, tempel, och roliga kläder (som tyvärr eller tur nog inte finns i min storlek). Åsså har vi ätit förstås, gott och mycket. Jag ska försöka mig på att berätta om det senare, men nu är det dags för efterrätt, yey! 


Tidigare kvällar har vi varit för mätta eller för trötta för dessert men i kväll tog vi en prommis efter maten och hamnade i Lumine gallerian (Shinjuku station) där vi hittade ett litet fik "La petit mercerie" som hade de mest ljuvliga små bakelser så jag var bara tvungen att prova. Fiket är ganska litet med några bord och bar mot fönstren så man kan titta ut på torget nedanför. Förutom bakelser så serverar de även mindre maträtter, pasta och mackor. Men vi var där för godis! Jag tog en Choco Mont-Blanc, choklad botten, brownie botten, två (eller tre) olika choklad mousse, jordgubbsgele och färska hallon. Mums mums, grymt god! Men kanske lite i största laget om du ätit innan. P valde en Sakura & Berry, socker kaka, jordgubbs (och vanilj?) mousse, vaniljkräm, grädde, jordgubbar och jordgubbsgele (el sylt?). Också grymt god, lite lättare då den hade mindre "botten material" och mer "fluff" men en varning den var väldigt söt.

Sakura Berry som tårta