Sommarens första rabarberpaj fick bli en enkel smulpaj, enkel men god. Mums mums! Rabarber är en av de saker jag brukar längta efter under vintern, och nu är det äntligen rabarber säsong. Hade jag haft trädgård hade det varit självskrivet med en stor rabarber planta men nu när jag bara har balkong så är det tur att jag har snälla kollegor med trädgård och rabarber.
Smulpaj med rabarber
ca 350g skalad och hackad rabarber
120g smör
1dl socker (hälften hemgjort vaniljsocker)
2dl vetemjöl
2dl havregryn
ev. lite potatismjöl och lite extra socker
Lägg rabarbern i en ugnsform. Blanda samman alla ingredienser till en smulig massa. Om rabarbern är blöt, blanda den med lite potatismjöl. Om den är väldigt sur, strö lite extra socker över. Lägg smulorna ovanpå rabarbern. Grädda i 200 grader i ca 20minuter. Servera med glass eller vaniljsås.
1 kommentar:
Mums!!!
Det går förresten superbra att odla rabarber i en stor kruka på balkongen! Givetvis blir det inte lika mycket som på friland, men ändå :-)
Skicka en kommentar