2012-12-22

Mjuka ingefärakakor


Det är hög tid att baka några kakor till julkaffet om du inte gjort det. I så fall, prova de här mjuka ingefärakakorna, de är toppen. Bli inte lurad av det anonyma utseendet på bilden ovan de är perfekta, de går snabbt att göra och håller sig toppen bra i frysen å viktigast är perfekta till en koppkaffe. Jag gjorde dem första gången till Anne's cookie swap, men var tvungen att göra en omgång till efteråt för att stoppa i frysen att ha till julfikat. Original receptet kommer från allrecipes.com men det innehöll molasses något som jag inte hade, så jag tog istället sirap och farinsocker, inte för att det blir samma sak men det var det jag hade, å de funkade bra för de blev mycket goda.

Mjuka ingefärakakor ca 30st


100g smör (rumstempererat)
3/4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl sirap
1 ägg
ca 4 1/2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk kanel
strösocker

Ta fram smöret en stund innan så att det blir rumsvarmt. Vispa i hop smör, farinsocker och sirap. Rör ner ägget. Sätt till vanilj, kanel, ingefära och bikarbonat, blanda ordentligt. Rör ner mjölet lite i taget tills du får en fast och mjuk deg som håller ihop utan att vara kladdig. Rulla runda bollar och rulla dem i socker och lägg på en plåt. Platta till dem lite så de inte rullar i väg och så sockret sitter kvar. Grädda på 200 grader i ca 8-10 minuter.

Inga kommentarer: