Till 4 personer behövs;
ca 5-600g fläskfile
spiskummin
chilipulver
kanel
salt
2-3 mogna avocado
färsk koriander och persilja
chilisalt
citron
pitabröd
ditt val av sallad och grönsaker
Blanda kryddorna, 3 delar vardera av spiskummin och chilipulver och en del kanel, salt efter tycke och smak. Putsa fläskfilén. Klappa in kryddblandningen på köttet, stek i ugnen ca 30 minuter på 250 grader, vänd köttet efter ungefär halva tiden.
Avocadokräm, gröp ur avocadon, mosa eller kör den med stavmixer tills den blir krämig. Pressa ner saften av en halv citron. Hacka en handfull färsk koriander och en hälften så mycket färsk persilja, rör ner i avocadokrämen och krydda med chilisalt. När köttet är klart, skär det i skivor och servera med avocadokrämen, varma pitabröd och de grönsaker du gillar. Rödlöks pickles passar underbart bra till det här köttet.
2 kommentarer:
Men HALLÅ, det var ju just rödlökspicklesen jag ville ha recept på. Fixa! :) Det var helt fantastiskt gott... Och jag fick INGA recept på det där j-a kedjebrevet. No more...
Jo, den kommer den också. Men jag hade inte lagt ut den bilden så den var inte lika lätt att få fram här på jobbet (fy på mig som bloggar på arbetstid) så det fick bli den här först :)
Skicka en kommentar