2007-07-14
Rabarber Chutney
Förra veckan hade jag turen att få en påse rabarber från en snäll arbetskamrat. Så vad göra när man har massor med god rabarber, förutom det självklara en rabarber paj förstås. Jag passade på att göra en lite kryddig chutney med rabarber, ananas och mango, den blev toppen och var desutom hur enkel som helst att göra, hacka, koka, klart!
Rabarber Chutney
500g rabarber
1 mango
140g ananas
1 röd lök
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk kanel
1/2 röd chili
torkad piri piri efter smak
salt
Skala och hacka rabarber, mango, ananas, lök och chili och lägg i en stor kastrull. Blanda ner resten av ingredienserna och låt koka upp. Låt chutneyn puttra i 40 - 50 minuter. Klart. Chutneyn håller sig flera veckor i kylskåp och smakar gott med till exempel grillat kött.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar