2015-07-02
Baconchoklad
På lördag är det dags att fira fjärde juli, det brukar vi alltid fira med en USA inspirerad middag med många goda rätter. Är du åxå sugen på att fixa något mumsigt att fira med? I så fall kan jag tipsa om den här galna och galet goda mumsbitarna. Jag gjorde dem som ett lite galet infall till våra 13 rätter på trettondagen, och de var mycket uppskattade även om de var en del skeptiska miner innan de hade smakat.
Galet God Baconchoklad
Bacon
Mjölkchoklad (dubbelt så mkt som den mörka)
Mörkchoklad (70%)
Rostade mandlar
Börja med att steka baconet krispigt, det måste vara ordentligt krispigt så att det är helt stelt och inte "slokar" när du doppar det i chokladen. Låt baconet rinna av på hushållspapper och dela det sedan i ca 7-10 cm långa bitar. Ta fram en stor tallrik och dra en plastfolie över den. Hacka mandeln. Bryt chokladen i bitar, jag använde dubbelt så mycket mjölkchoklad som 70% choklad men vill du ha en mörkare choklad så justera förhållandet så det passar din smak. Smält chokladen i micro eller i vattenbad, och blanda den så den blir jämn och slät. Doppa baconet i chokladen, skaka bitarna lite så att överflödig choklad rinner av så det inte blir så tjockt. Lägg den chokladtäckta baconet på plastfolien och strö över den hackade mandeln. Låt svalna så att chokladen stelnar. Njut av din galet goda kreation :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar