2015-07-30

Salta Ploppkakor


Jag gillar verkligen choklad med karamell och kola fyllning. Men om man vinner två kilo Plopp på tivoli så kommer man förr eller senare att bli lite less på denna ganska söta och mäktiga chokladbit. Så för att variera sitt Plopp-missbruk kan man baka in chokladbitar i denna sega och lite mjuka chokladkaka. Det kan tyckas lite knasigt att lägga flingsalt på kakorna, men det är det inte, det är nödvändigt. Kakorna blir ganska söta så saltet kommer bryta av och göra den grym. Om du inte har tillgång till Plopp så fungerar det säkert lika bra med någon annan karamell fylld chokladbit.

Salta Ploppkakor (10 st)
60g smör
100g Brun Farin Strö 
60g strösocker
25g kakao
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
130g vetemjöl
2st Plopp 50g
flingsalt

Ställ en bunke på din hushålls våg och nolla vågen, väg upp brun farin, strösocker och kakao direkt i bunken, om du vill nolla vågen mellan varje så blir det enklare. Smält smöret och rör ner det, sätt till ägget och bakpulvret och blanda ordentligt. Väg upp mjölet och sätt till lite i taget och arbeta till en smidig deg. Dela degen i 10 stycken bollar. Skär Ploppen i mindre bitar. Ta en degboll och dela den i två delar ca 2/3 och 1/3, gör en skål av den lite större biten och lägg en bit av Ploppen i den. Använd den mindre delen till ett lock, täck över chokladen och nyp ihop. Fortsätt med resten av degen och Ploppen. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper och strö över flingsalt. Grädda ca 10 minuter på 175 grader. Låt svalna.


Inga kommentarer: