2008-08-22

Daim och JordgubbsparfaitÄntligen Fredag! Jag har haft en svår släng av "post-semester stress disorder" sedan semestern tog slut. Ingen lust eller ork till någonting, varken matlagning, städning, träning och definitivt inte till jobb. Vilket har gjort att jag stiftat bekantskap med lite halvfabrikats mat, en del bra annat inte fullt så bra. Generellt tycker jag att det är tråkigt med mat man bara häller upp i pannan och kokar/steker åsså är det klart, men har man ingen energi till nått annat så vad gör man. En riktigt bra ny bekantskap jag gjort är Keldas Spicy Thai soppa, den har blivit min nya snabb favorit, den funkar som den är och vill man (orkar man) göra den roligare kan man slänga i lite grönsaker eller kyckling.
Men nu är det fredag och dax för något gott, lite glass med sommarens allra sista jordgubbar kanske?

Daim och Jordgubbsparfait

4 äggulor
5 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
2 dubbel daim
1 L jordgubbar
+ jordgubbar till servering

Vispa ägg och socker pösigt. Hacka daimen. Skölj och rensa jordgubbarna, och mosa till en fin pure. Vispa grädden ganska hård. Blanda jorgubbsmos och grädde ordentligt. Vänd ner äggen i smeten. Rör sist ner den hackade daimen. Häll upp i en form och ställ i frysen över natt. Servera gärna med färska jordgubbar.

2 kommentarer:

Dagmar - A Cat in the Kitchen sa...

Å, det ser mumsigt ut!

Jag håller med att man inte orkar mycket nu efter semestern...

natz sa...

känner verkligen igen det där med att det är svårt att komma igång efter semestern. nu var det visserligen några veckor sen, men just när det gäller matlagning är jag fortfarande lite slapp.

det där verkar vara en riktigt smaskig efterrätt :)