2009-04-05

Glasstårta med vattenmelon och limeVåren är här, eller åtminstone så var den här i går, i dag är det mer tveksamt. Sol och värme betyder fler chanser att äta glass, och jag tar chansen så fort jag kan. Den här glasstårtan gjorde jag tidigare i vår till en melodifestival kväll, den är frisk och god och inte särskilt söt. Jag älskar vattenmelon så jag kommer definitivt att göra den fler gånger särskilt när det blir ännu varmare ute och man behöver lite svalka.

Glasstårta med vattenmelon och lime


Melonsorbet
ca 1kg vattenmelon (ca 5dl mos)
1 dl socker
2 msk färsk limejuice

Skär bort skalet och kärna ur vattenmelonen, mosa fruktköttet i en mixer så det blir ett slätt mos. Blanda i socker och lime jos. Häll blandningen i en glassmaskin och kör den i ca 20 minuter eller tills du har en fin sorbet. Häll över i en form klädd med plastfolie och jämna till ytan något. Ställ in i frysen i ca en timme innan du lägger på lime glassen.

Limeglass
1 burk kondenserad mjölk (ca 4 dl)
1 1/4 dl färsk limejuice med fruktkött (ca 4 st lime)
1 dl vispgrädde

Vispa samman den kondenserade mjölken och lime. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner den i lime blandningen. Häll smeten ovan på den nu ordentligt frusna sorbeten och jämna till ytan. Frys i ytterligare ca två timmar. Vid servering lyft upp ur formen med hjälp av plastfolien och vänd på ett serverings fat. Om du vill ringla lite choklad sås över och servera.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Det lät som en jättegod, fräsch glasstårta (förutom att just jag inte gillar kondenserad mjölk, men den kan säkert bytas ut.)
Hoppas att det snart blir glassväder igen.
Hälsningar från fröken Dill