2012-06-19

Kärleksmuffins


Love is in the air... la la... I helgen gifte sig en av mina bästa tjejkompisar med sin älskning. Det var ett jättefint bröllop och en fantastiskt rolig fest. Å helgen efter midsommar gifter sig en annan av mina allra bästa killkompisar med sin söta flickvän. Så då blir det fest igen. Woho! Tur att jag har midsommar att vila upp mig på... eller visst ja då var det visst också fest. Vilka I-lands problem man har.

En av mina absoluta favorit bakverk är kärleksmums eller mocharutor eller vad ni nu kan tänkas kalla dem. Dessvärre är jag inget vidare på att baka dem utan det är lite slumpmässigt om det blir bra eller inte. Så jag gör dem typ aldrig. Men så såg jag Anne's post om muffins på samma smet, å det är ju självklart så absolut briljant å himla mycket bättre än den stora kakan man måste skära. Så från och med nu, när jag får en craving för kärleksmums så slipper jag gå ut och fika, jag kan sno ihop Kärleksmuffins istället.


Kärleksmuffins
12-15 st beroende på storlek

2 ägg
3 dl socker 
4 1/2 dl mjöl 
1 1/2 dl mjölk 
3 msk kakao 
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljextrakt 
200 g smör 

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver lite i taget, tillsätt samtidigt mjölk och vanilj lite i taget. Tillsist rör ner smöret. Häll upp smeten i muffinsformar, fyll inte ända upp halva eller till max 3/4 delar räcker. Grädda i ca 15 minuter på 175°C. Grädda inte för länge så de blir torra, använd en pinne/sticka och ta ut dem när de är genomgräddade. Låt muffinsen svalna innan du lägger på toppingen. 

50 g smält smör 
200 g florsocker 
3 msk kakao 
3 1/2 msk kaffe (jag använde espresso det blev toppen)
kokos

Sikta florsocker och kakao och blanda med resten (men inte kokosen). Rör om ordentligt så du får en blank fin glasyr. Bred på muffinsen och strö kokos över.

Inga kommentarer: