2014-04-18

Toblerone parfait


Glad Påsk! 
Hoppas ni får en härlig påskhelg med massa godis och annat gott. Vi ska strax åka i väg till Yasuragi och skämma bort oss ordentligt med god mat och spa-massage. Det ska bli härligt och ladda upp batterierna lite. 
Har ni redan bestämt efterrätt till påskafton? Inte, i så fall så har jag ett grymt tips. Den här krämiga goda parfaiten (heter det så...?) med smak av toblerone. Sååå god!! 

Toblerone parfait

3 dl vispgrädde
3 st äggulor
1/2 dl florsocker
300 g Toblerone (+ extra för garnering)

Vispa äggulorna med florsockret så det blir vitt och fluffigt. Vispa grädden hårt i en egen skål. Smält 300g av Tobleronen i micron eller på vattenbad. Vänd ner chokladen i äggsmeten, vänd sedan ner den vispade grädden och fortsätt mixa tills allt är ordentligt blandat. Häll upp smeten i en form, gärna med löstagbar kant eller botten. Ställ i frysen och låt frysa i 8-10 timmar. Ta ut formen en stund innan servering, då den tinat lite lossar den lättare från formen. Vänd upp glassen och dekorera m lite hackad Toblerone, servera gärna med lite bär, hallon, blåbär eller björnbär. 

Inga kommentarer: