2006-09-27

Enkel efterrätt med havreflarn



Den är efterrätten är superenkel att göra och ger mycket godis för minimal insats. Den kräver dock en stund i frysen så det är bra att förbereda den en stund innan man ska äta den. Om man vill lägga ner lite extra tid och ansträngning kan man givetvis baka sina egna havreflarn men jag använde Nyåkers havreflarn och det blev toppen.

Vispgrädde
Kesella jordgubb/lime
Hallon och Jordgubbar (färska eller frysta, ta det du har)
Havreflarn

Vispa vispgrädden, spara lite av grädden till garnering. Blanda grädde och kesella jordgubb/lime. Mosa jordgubbarna och hallonen lite grovt. Varva grädde kelda smeten med de mosade bären och smulade havreflarn i ett glas. Ställ in i frysen en stund så det får frysa till. Garnera med bär, grädde och havreflarn.
Mums!

2 kommentarer:

Anne sa...

Oh ja, det där var supergott! Men, var det inte Kesella?

Lena sa...

Ja, visst var det Kesella. Sorry jag är visst lite virrig, jag får skylla på att jag är trött