2008-03-09

Underbara Enchiladas med kyckling



Den här bilden ser ju inte jätterolig ut direkt, men det här är förmodligen de godaste enchiladas jag ätit i här hemma i sverige. I original receptet användes det kokt kyckling men för att göra det lite enklare så tog jag grillad kyckling och så använde jag hackade tomater inuti i stället för paprika som originalet föreslog och det blev toppen. Jag rekommenderar att ni provar dem, de är enkla att göra och jag lovar ni kommer göra dem igen och igen, det kommer i alla fall jag att göra.

Enchiladas med kyckling


1 grillad kyckling
1 gul lök
1 röd chili frukt
5-8 st inlagda pepperoni
200 g cream cheese
300 g riven ost (gärna en lagrad med lite smak)
ca 1 dl vatten
3 st tomater
8 st vete tortillas
2 dl grädde
olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Rensa och skär kyckling köttet i mindre bitar. Hacka chili, pepperoni och lök. Fräs de hackade grönsakerna i lite olja. När löken fått fin färg blivit mjuk, dra ner värmen lite och sätt till cream cheese. Låt osten smälta och sätt gradvis till vattnet. Rör ner kycklingen och hälften av den rivna osten och ta bort från värmen. Hacka tomaterna. Fördela kyckling blandning och tomaterna på tortilla bröden. Rulla ihop och lägg i en ungsfast form med skarven neråt. Häll över grädden och resten av den rivna osten, gratinera i ugnen tills de får en fin gyllenbrun färg. Servera med creme fraich och lite salsa.

2 kommentarer:

Anne sa...

Ja GUD vad goda de var! *sugen*

Dagmar sa...

De var otroligt goda!!! Rekommenderas verkigen! Dessa kommer vi garanterat att göra hemma!!!