2008-03-01

Fyllda potatisskal



Här är ytterligare ett recept från vår Melodifestivalskväll, mumsiga fyllda potatisskal. De fungerar utmärkt att servera som en liten förrätt eller som en del i en middag med plockmat, som vi gjorde. Det tar lite tid att baka i ugnen och vänta på att de ska svalna, vänta tills de blivit kalla annars gör det ont i fingrarna, varmt! Men det är väll värt väntan för de blir väldigt goda, så se till att du gör många :)

Fyllda potatisskal

medelstora runda potatisar
bacon
riven cheddarost
olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skrubba potatisen ordentligt, och torka den torr. Pensla potatisen med lite olivolja på utsidan, baka dem mitt i ugnen i ca 1 timme, tiden beror förståss på hur stora potatisen är, de är klara då en sticka går rakt igenom utan större motstånd. Låt potatisen svalna ordentligt. Dela potatisen på mitten och gröp ur den, men lämna ca en halv centimeter kvar så att skalet håller i hop. Pensla både in och utsida av de urgröpta potatisarna med olivolja, grilla dem några minuter per sida i ugnen så att de får färg på insidan och blir lite knapriga. Under tiden så stek baconet knaprigt. När potatisen fått färg, fyll den med bacon smulor och riven cheddarost. Gratinera i ugnen tills osten smällt och fått lite färg. Servera med gräddfil eller blue cheese dipp.

Inga kommentarer: