2008-03-11

Bästa efterrätten.



Just nu är det här min absoluta favorit efterrätt, en härlig mintchoklad panacotta. Receptet kommer från Anne ( Anne's Food) och fanns med som en av efterrätterna på 13 rätters middagen på trettondagsafton. Sedan dess har jag så fort jag funderat på efterrätt, tänkt på just precis den. Mmmm... den är bara så god. På bilden ser ni min variant som jag bjöd mina arbetskamrater på för ett tag sedan, tyvärr blev det ingen mint gelé på toppen som det var i Annes orginal eftersom jag hade lite ont om tid, men den smakade ändå fantastiskt.

2008-03-09

Underbara Enchiladas med kyckling



Den här bilden ser ju inte jätterolig ut direkt, men det här är förmodligen de godaste enchiladas jag ätit i här hemma i sverige. I original receptet användes det kokt kyckling men för att göra det lite enklare så tog jag grillad kyckling och så använde jag hackade tomater inuti i stället för paprika som originalet föreslog och det blev toppen. Jag rekommenderar att ni provar dem, de är enkla att göra och jag lovar ni kommer göra dem igen och igen, det kommer i alla fall jag att göra.

Enchiladas med kyckling


1 grillad kyckling
1 gul lök
1 röd chili frukt
5-8 st inlagda pepperoni
200 g cream cheese
300 g riven ost (gärna en lagrad med lite smak)
ca 1 dl vatten
3 st tomater
8 st vete tortillas
2 dl grädde
olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Rensa och skär kyckling köttet i mindre bitar. Hacka chili, pepperoni och lök. Fräs de hackade grönsakerna i lite olja. När löken fått fin färg blivit mjuk, dra ner värmen lite och sätt till cream cheese. Låt osten smälta och sätt gradvis till vattnet. Rör ner kycklingen och hälften av den rivna osten och ta bort från värmen. Hacka tomaterna. Fördela kyckling blandning och tomaterna på tortilla bröden. Rulla ihop och lägg i en ungsfast form med skarven neråt. Häll över grädden och resten av den rivna osten, gratinera i ugnen tills de får en fin gyllenbrun färg. Servera med creme fraich och lite salsa.

2008-03-01

Fyllda potatisskal



Här är ytterligare ett recept från vår Melodifestivalskväll, mumsiga fyllda potatisskal. De fungerar utmärkt att servera som en liten förrätt eller som en del i en middag med plockmat, som vi gjorde. Det tar lite tid att baka i ugnen och vänta på att de ska svalna, vänta tills de blivit kalla annars gör det ont i fingrarna, varmt! Men det är väll värt väntan för de blir väldigt goda, så se till att du gör många :)

Fyllda potatisskal

medelstora runda potatisar
bacon
riven cheddarost
olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skrubba potatisen ordentligt, och torka den torr. Pensla potatisen med lite olivolja på utsidan, baka dem mitt i ugnen i ca 1 timme, tiden beror förståss på hur stora potatisen är, de är klara då en sticka går rakt igenom utan större motstånd. Låt potatisen svalna ordentligt. Dela potatisen på mitten och gröp ur den, men lämna ca en halv centimeter kvar så att skalet håller i hop. Pensla både in och utsida av de urgröpta potatisarna med olivolja, grilla dem några minuter per sida i ugnen så att de får färg på insidan och blir lite knapriga. Under tiden så stek baconet knaprigt. När potatisen fått färg, fyll den med bacon smulor och riven cheddarost. Gratinera i ugnen tills osten smällt och fått lite färg. Servera med gräddfil eller blue cheese dipp.