2009-04-19

Rabarberrutor



Jag har suttit och gått igenom en del gamla foton från förra året och då hittade jag en bild på de bästa och enklaste rabarberrutor du kan tänka dig. Receptet har jag fått från en granne till mina föräldrar efter att jag smakade dem ute i deras stuga vid havet förra sommaren. Så nu när det äntligen snart börjar finnas rabarber i affären är de här de första jag ska göra, Mmmm... längtar redan.

Birgittas Rabarberrutor

500 g smör
500 g mjöl
3 dl socker

Blanda ordentligt till en deg. Tryck ut degen i en långpanna.

500 g rabarber
1 1/2 dl socker
ca 1/2 dl potatis mjöl

Hacka rabarbern och blanda allt i en påse och skaka om. Om rabarbern är väldigt blöt kan du ta lite mer potatismjöl. Sprid ut rabarbern ovan på degen. Grädda 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna och skär till rutor.

4 kommentarer:

Linda sa...

Ett rabarbertips! Om du inte redan gjort det, prova att blanda jordgubbar och rabarber när du gör rabarberpaj nästa gång. Eller servera en jordgubbssås till rabarberpajen (plus glass eller vaniljsås/grädde). Det är en helt ljuvlig kombination!

hope's hopes sa...

Great blog. Yummy pictures!!

Pille sa...

The rhubarb season has began here, too, so I'm baking lots of rhubarb cakes and desserts these days :)

PS Thank you so much for popping by in February and congratulating us on the birth of our baby girl. She's doing very well, is already weighing 6 kg. We've named her Nora, and she's a real sweetie :)

bakmammorna sa...

Det ser jättegott ut!Det är alltid bra med enkla snabba recept :-)