2009-09-19

LimemuffinsNu är hösten här, ja snart i alla fall. Men det börjar vara lite kallt och friskt i luften på morgonen när jag går till bussen, och i morse såg det nästan ut som om löven i trädet utan för mitt kök har börjat ändra färg lite. Jag älskar hösten, det är så mysigt när det börjar bli mörkt och lite kallt. Sen är det ju så härligt med alla grönsaker och frukter som finns i affären, för att inte tala om svamp. Mums! Om jag inte hade vart en sån fegis så hade jag tagit mig en tur för att försöka plocka lite svamp nån dag, men jag vet inte om jag törs ensam. Jag hittar inte i skogen här omkring och mitt sinne för vädersträck är helt sämst. Men jag får försöka övertala nån som hittar eller som åtminstone har karta och kompass.
Här är ett mysigt recept på lime muffins, jag tror kanske ursprunget kommer från dagens muffins men jag har ändrat en del. Det här blir syrliga och saftiga muffins, jag gillar lime så jag tog lite extra lime så om du inte vill ha dem fullt så syrliga kan du dra ner lite på mängden lime.

Limemuffins ca 12 st

50g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
1/2 dl mjölk
3 1/5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilj extrakt eller vanilj socker
2 msk lime saft och fruktköttet från 2 lime

Glasyr: lime saft och florsocker

Smält smöret. Vispa ägg och socker, tillsätt smöret och mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Blanda sist ner lime och vanilj. Fördela i muffinsformar och grädda på 175 grader i ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna. Blanda lime saft och florsocker, sätt till florsocker lite i taget tills glasyren är lagom tjock. Häll glasyren över muffinsen och dekorera med lite rivet lime skal.

1 kommentar:

M sa...

Du kan lätt lura ut mig i skogen på svampplockning om du vill :)

/M