2009-09-12

Pasta med kyckling och kokosNu är jag till baka, ett långt uppehåll i skrivandet och matlagandet som jag tyvärr inte har någon ursäkt för annat än att jag är fantastiskt lat. Kanske också att jag hamnade i något slags matlagnings koma som började med sallad hela sommaren och sen bara fortsatt. Men nu ska jag försöka skärpa mig, det börjar i alla fall vara lite för kyligt för bara sallad och det känns som om koman sakta börjat släppa. Fast jag har inte varit helt stilla på köksfronten, jag har börjat titta lite på att byta ut min otroligt dåligt planerade och fula köksinredning. Det svåra nu är att bestämma sig för vad jag vill ha. Tyvärr får ju inte ett jättestort lantkök plats så jag måste fundera på vad som kan få plats och hur jag ska försöka få det bra planerat på den pyttiga ytan, och kanske svårast vilka luckor ska man välja. Ja ja vi får se, första lilla steget är i alla fall taget och det ligger några kataloger på mitt köksbord som inspiration.

Efter den långa recepttorkan så börjar jag med något snabbt, enkelt och gott som man kan svänga ihop även om man är trött efter träning och jobb.

Pasta med kyckling och kokos

2 st kycklingfileer
2 st scharlottenlök
2 tsk ingefära
1 st grön paprika
1 st morot
400 ml kokosmjölk
ca 400g färsk tagliatelle
olivolja

Skär kycklingen i små bitar, hacka löken, strimla paprikan och riv moroten grovt. Koka pastan enligt förpackningen. Fräs lök och kyckling i olivolja och krydda med ingefäran. När kycklingen är klar sänk värmen och låt morot och paprika fräsa en kort stund, häll på kokosmjölken och låt puttra tills paprikan blivit mjuk. Låt pastan rinna av ordentligt. Blanda pastan och kycklingen, servera genast.