2012-09-30

Det stora Cola testet


Den här posten har jag tänkt länge länge att jag ska göra men det har inte blivit av, varför ja det finns många anledningar, men lathet och för många otittade avsnitt av True blood är väll den största bidraget. Men jag känner att det är min plikt mot mänskligheten att redovisa dessa resultat så här kommer det stora Cola testet.

En eftermiddag på semestern så hamnade vi på en av Stockholms områdets större och bättre matvarubutiker där vi hoppades kunna hitta några burkar Mountain Dew. En av våra absoluta läsk favoriter, yumm! Dessvärre fans det inte en enda liten Dew att hitta, varpå sambon utbrister "Vi testar all cola!" Å så blev det. Vi köpte en flaska/burk av alla Cola sorter som fanns på burk eller liten flaska i butiken, hela 11 stycken. Vi hoppade med andra ord över de stora 1 1/2 liter flaskorna och den smaksatta Colan (vanilj och cherry) annars hade vi nog haft ytterligare fem sorter.

Väl hemma så kylde vi vår läsk ordentligt, cola är godast kall. När den äntligen var riktigt kyld å det blev dags för testet numrerade ett antal glas i botten, hällde upp cola och noterade vilket nummer varje sort fick. Blandade runt glasen lite så vi inte skulle veta vilket som var vad. Å sen testade vi!

Vi gav varje glas ett betyg mellan 1 till 10 (varje sort fick två betyg ett av mig och ett av P) vi skrev också en liten kommentar / motivering. Här är resultaten ordnade från botten till toppen.

Plats 9
Cane Cola (1+1) -Luktar äckligt, smakar hemskt, smakar kemiskt

Plats 8
Organic Cola (2+2) -Luktar och smakar äckligt, bränd socker och tinad igloo smak

Plats 7
Celcius Cola (3+3) -Besk, skum bismak, ganska söt

Plats 6
Ubuntu Cola (3+4) -Goda bubblor, besk eftersmak, luktar konstigt

Plats 5
Rio Cola (5+3) -Luktar metall, bismak av hallonsoda, smakar lite som cola nappar
Cola decaf (4+4) -Väldigt söt, mäktigt, smakar lite vanilj
Cola Zero (4+4) -Svag cola smak, sliskig eftersmak, goda bubblor

Plats 4
Cola light (5+4) -Lite smak, ingen eftersmak, luktar gott, metallisk eftersmak

Plats 3
Pepsi Max (7+6) -God smak, mycket söt

Plats 2
Pepsi (7+7) -God smak, lite blommig doft, ganska söt

Plats 1
Coca Cola (7+8) -God cola smak, goda bubblor, luktar inget, ingen bismak

Lite oväntade betyg för oss som dricker mycket Cola zero, så vi trodde så klart den skulle få ett bättre betyg än vad den fick. Jag var inte så förvånad att Pepsi max fick bra betyg av mig, för när jag dricker det ute på restaurang eller hemma hos någon, så tycker jag alltid att det är gott, men sambon som är lite anti-Pepsi var förvånad. Å vi båda var mycket förvånade över att Pepsi tog andra platsen det som vi aldrig aldrig dricker. Men som tur var så blev ordningen återställd med Coca Cola i toppen.

Topp tre i stora Cola testet. Vilken är din favorit?

1 kommentar:

Dagmar sa...

Vilken kul grej! Vi har haft knäppa provningar med chips, chilinötter och sprite/7up :-) Jättkul!