2007-03-24

Mammas Nougatkakor













De här kakorna har min mamma gjort så länge jag kan minnas. De är en av mina favorit kakor, helt otroligt goda och därmed svåra att låta bli. Så om du provar dem räkna med att du är fast och att de försvinner in i munnen fortare än man planerat. De går utmärkt att frysa och smakar nästan lika gott stelfrusna direkt ur frysen, jo jag har provat.

300 g margarin eller smör
9 dl havregryn (drygt)
2 1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 msk vetemjöl
300 g nougat

Smällt smöret och blanda ner alla ingredienserna utom nougaten. Bred ut smeten i smord långpanna. Grädda i 10-12 min på 200 grader. Under tiden kakan gräddar, hyvla nougaten med en osthyvel. När kakan är klar, ta ut den och lägg på den hyvlade nougaten direkt så att den smälter. Se till så att det täcker ordentligt och jämna till ytan om det blir ojämt. Låt kakan svalna så att nougaten stelnar. Skär upp i lagom stora bitar.
Lycka till.













Färdig hyvlad, mumsig nougat.

2 kommentarer:

Annas viller valla sa...

Åh, det ser helt himmelskt ut! Som nougatälskare måste jag prova dessa kakor snarast!

EmelieMaria - Träning&annat sa...

Har bakat dessa idag, grymt goda!! :)