2007-06-24

Brasiliansk Guacamole

Vi har varit och hälsat på mina föräldrar i Umeå över midsommar, och förstås hämtat hem katterna. Så nu är det full rulle hemma igen och inte alls så tyst och ensligt som det var då de var borta. Mamma bjöd på en massa härlig midsommarmat, till förrätt gubbröra, silltårta och givetvis även sill & potatis. Sen blev det grillat kött och färskpotatis med fetaost, tomater och oliver *mums* Finalen blev en krämig och god crème brûlée. Under tiden hon fixade med maten blev min uppgift att göra en guacamole till köttet (Ååå det är så skönt att va hemma och bara behöva utföra det som redan är bestämt och inhandlat :) ).

Receptet är på en Brasiliansk Guacamole som hon fått från någon på jobbet, men enligt titeln på den kopierade sidan så skrevs det förmodligen av Benedito Lopez de Oliviera, år 1979. Jupp du läste rätt, ett gammalt och beprövat recept på en "gucca" som passade utmärkt till lite kryddigt grillat kött.

Brasiliansk Guacamole

3 avocado
1 gul lök
2 tomater
2 pressade vitlöks klyftor
3 tsk citron saft
1 tsk örtsalt
1 krm svart peppar
2 droppar Tabasco

Mosa avocadon, hacka löken, kärna ur och hacka tomaterna. Blanda i hop med den pressade vitlöken, citron saften och kryddorna.

Mängderna ovan är precis som originalet, jag gjorde dock min "gucca" på 4 ganska stora avocado så jag ökade upp mängderna aningens och satte till ca 5 droppar tabasco.

3 kommentarer:

Anne sa...

Ser ruskigt gott ut! :)

Karin sa...

Ser supersmaskens ut och jag gillar hela din blogg! Jag återkommer :)

Lena sa...

Anne - Jo, det var ruskigt gott.

Karin - Va roligt att du hittat hit och att du gillar mitt kök. Välkommen tillbaka :)