2008-02-03

Drottningsemifreddo


Semifreddo är en Italiensk fryst efterrätt som i princip är som glass, fast man kan göra den utan glassmaskin, vilket är toppen om man som jag är lite bekväm och inte orkar diska glassmaskinen. Den här semifreddon är inspirerad av en supergod hallon semifreddo med maränger som jag provat hos Anne. Jag använde drottningsylt eftersom det fanns till hands i frysen, men tyvärr så hade jag inga maränger men den blev väldigt god även utan dem.

Drottningsemifreddo


3 dl drottningsylt
3 dl vispgrädde
1,5 dl turkisk yoghurt
3 ägg
100 g socker
1 dl lemon curd

Blanda ägg och socker och vispa på vattenbad tills det blivit fluffigt, fortsätt vispa en stund till det blivit svalt. Vispa grädden hårt, vänd ner yoghurten i grädden. Blanda ner äggsmeten. Rör ner lemon curden, den behöver inte röras in så noga utan låt det vara lite marmorerat. Klä den form du vill frysa semifreddon i med lite plastfolie. Häll ner drygt 2 dl av drottningsylten i formen. Blanda ner resten av sylten lite slarvigt i smeten. Häll upp i formen, ställ i frysen gärna över natt.

1 kommentar:

Johanna sa...

Hejsan! Först nu såg jag att du hade kommenterat mina tidigare inlägg. Tur att jag kollade, nu hittade jag hit! Första sidan ser lovande ut, nu ska jag utforska bakåt! =) Välkommen tillbaka!