2008-02-16

Mockarutor de lux.


Jag är helt otroligt slapp och slö, noll motivation till att göra någonting annat än att ligga som en liten boll i soffan och glo på Gilmore Girls, jo jag har redan sett alla avsnitt, men de är lika bra på andra varvet :) Här om dagen tog jag mig i alla fall i kragen och rullade ur soffan och lyckade röra i hop en smet till mockarutor. Mums! Mockarutor är en av mina favorit kakor, något som jag ofta väljer när jag fikar ute. Så när jag slarvade lite med tiden så kakan blev en aningens torr blev jag rejält sur och bestämde mig för att reparera skadan, fram med mörkchoklad smör och marshmallow fluff. Mmmm... det blev en bra reparation.

Mockarutor de lux.

3 ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vanilj socker (eller vanilj extrakt)
2 msk kakao
150 g smält smör

Fyllning:
200g mörk choklad
3 msk smält smör
ca 2.5 dl marshmallow fluff

Glasyr:
ca 2.5 dl florsocker
4 msk kallt starkt kaffe
4 msk smält smör
2 msk kakao
1 tsk vanilj extrakt
kokosflingor

Smörj och bröa en lite större avlång form. Vispa ägg och socker rejält fluffigt. Sätt till vanilj, bakpulver och kakao. Vispa ner mjöl och mjölk, till sist sätt till det smälta smöret och vispa ihop. Bred ut smeten i formen och grädda på 225 grader i cirka 15 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna helt. Om du vill fylla kakan; dela kakan i två bottnar. Blanda det smälta smöret med marshmallow fluffet och bred det över den undre kakbotten. Smält chokladen över vatten bad eller på låg effekt i mikrovågsugnen. Ringla den smälta chokladen ovan på fluffet, lägg på den övre botten. Blanda alla ingredienser till glasyren utom kokosflingorna, om glasyren blir lite lös sätt till mer florsocker. Bred ut glasyren ovanpå kakan och strö kokos på. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Inga kommentarer: