2008-09-07

Små kantarellpajer



Just nu finns det massor med svamp i skogen så de här små pajerna kan bli en perfekt avslutning på en dags svamp plockning, eller en shoppingrunda på torget för den som helst köper sin svamp.

Små kantarellpajer

ca 8st
Deg:
175 g smör
ca 3 dl mjöl
ca 2 dl riven västerbotten ost

Fyllning:
150 g förvällda kantareller (eller dubbelt så mycket färska)
2 dl grädde
2 msk japansk soya
2msk smör
salt och peppar
ev. mjöl till redning
Lite extra riven västerbotten ost

Låt smöret bli rumsvarmt, skär det i tärningar och blanda med mjölet. Arbeta i hop till en smidig deg. Jobba in den rivna osten i degen. Tryck ut degen i små formar, till exempel muffinsformar. Grädda deg skalen på 200 grader i ca 10 minuter. Förbered fyllningen under tiden. Stek svampen i smöret och låt det mesta av vätskan försvinna. Sänk värmen och häll på grädden och soyan låt puttra någon minut, smaka av med salt och peppar. Om fyllningen är för lös så red den med lite mjöl. Fyll pajskalen med svampen och lägg på lite riven ost på toppen. Gratinera i ugnen tills osten får en lite färg ca 5-10 minuter.

Inga kommentarer: