2011-04-21

Ljummen pastasallad med kycklingÄntligen hemma från min jobb resa. Men med en gräslig förkylning i bagaget. De senaste fyra dagarna har varit hemska, ingen luft genom näsan, hosta och sjukt ont i huvudet. Men idag känns det som om det är på bättringsvägen. Å det måste det vara, nu är det ju påsk å vad är vitsen med att äta godis om man inte känner smaken? Dessutom så har vi en del trädgårds pyssel som måste fixas och på söndag ska vi bjuda några kompisar på grillat. Så nu får det var nog med förkylning!

Inte världens bästa matbild men det är definitivt en rätt jag kommer äta igen. En mild och god pastasallad som är snabb att göra och mättar väldigt bra. Vi snodde i hop den en fredag efter jobbet å drack ett glas rött till. Super gott.

Ljummen pastasallad med kyckling

2st kycklingfileer
ca 2 msk färsk oregano
5 nystan tagliatelle
1 stor gul paprika
2 tomater
gurka (ca 15 cm bit)
150g fetaost
oliv olja
peppar
salt

Dressing: 1/2 dl citron saft, 1/2 dl oliv olja, ca 1 tsk torkad oregano, nymald svartpeppar och salt

Sätt ugnen på 175 grader. Skär kycklingen i kuber och krydda med lite av oreganon, salt och peppar. Bryn kycklingen i en stekpanna lägg den sedan i en ugnsform och låt den steka färdigt i ugnen i ca 10min. Koka pastan enligt förpackningen. Skär paprika, tomater och gurka i mindre bitar. Blanda dressingen i en liten panna och värm upp den, den ska inte koka bara bli ljummen. Låta pastan rinna av ordentligt och blanda pasta, grönsaker, kyckling och dressing på ett stort fat. Smula över fetaosten och resten av den färska oreganon. Servera genast.

Inga kommentarer: