2011-06-25

Bluecheese sallad med karamelliserade valnötterTrevlig midsommar allihop! Hoppas ni hade en skön midsommarafton och en slapp skön midsommardag. Jag har haft så sjukt mycket att göra de senaste veckorna, men nu är det äntligen dags för lite ledigt. Sååå skönt!
Den här salladen gjorde jag till en grillkväll med några kompisar för några veckor sedan, den är fantastiskt god och passar toppen grillat. Den fick till och med min sambo att äta sallad, å det är ett bra betyg.

Ni kommer väll ihåg Jakten på Ahlgrens strutar, det är sista chansen nu. Ni har till i morgon på er att tävla. Förra veckans vinnare var Linus från Degernäs.

Bluecheese sallad med karamelliserade valnötter

Blandad sallad tex baby spenat, ruccola, isberg, frisé, röd-sallad
Blåmögelost

Karamelliserade valnötter
2 1/2dl valnötter
1 dl socker
2 msk balsamvinäger

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda socker och vinäger i en kastrull och värm tills sockret löst sig. Häll i nötterna och rör tills nötterna är helt täckta med sockerlösningen. Lägg bakplåtspapper på en plåt och sprid ut nötterna. Baka i ugnen tills sockret stelnat. Låt svalna.

Dressing
1 dl god olivolja
1/4 dl vit balsamvinäger
1 - 2 msk dijon senap
1 msk färsk hackad timjan
1 tsk socker
peppar

Vispa i hop alla ingredienser och låt stå en stund och dra.

Blanda ihop salladen, sprinkla över dressing och mixa. Lägg upp på ett fat och smula blåmögelosten över och sprid ut valnötterna. Servera.

Inga kommentarer: