2011-06-08

ChokladmousseDet är bara att erkänna, jag är ingen sommar-människa. I teorin låter sol och varmt som en bra idé, men i praktiken är det oftast (i min smak) för varmt och svettigt. Inte är det kul med sommarkläder heller, för lite tyg att gömma sin isvita och lite för runda kropp i. Nä tacka vet jag hösten, man får vara påklädd och sitta inne o äta godis. Hösten var är du?
För er som trotsar stranden och bikinin, kommer här en toppen efterrätt, en härligt fluffig och god chokladmousse. Receptet fick jag för länge sedan av Anne och jag har gjort den massa gånger. Jag har provat smaksätta med lite olika saker whiskey, cognac och ibland med färska bär. Men den här varianten med punch är nog min favorit, den är toppen god tillsammans med färska hallon. Men om man är extra godis sugen så är mini marshmallows toppen. Du kan så klart hoppa över smaksättningen helt eller prova något helt annat du gillar bättre.

Ni kommer väll i håg att vara med i Powermix tävlingen och Glass tävlingen.

Chokladmousse

3 dl grädde
3 st ägg
1/2 dl strösocker
ca 250g Choklad (använd en mörk god choklad)
ca 2 msk punch
1 näve mini marshmallows

Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite. Vispa ägg och socker tills det är riktigt pösigt. Blanda ner punchen i äggen och blanda sedan ner chokladen. Vispa grädden och vänd sedan ner den i choklad smeten. Rör inte för mycket. Om du vill ha marshmallows i vänd ner dem tillsammans med grädden. Fördela i portions glas och ställ in i kylen ett par timmar.

Inga kommentarer: