2011-11-28

Julskinka



Jag gillar vinter och snö. Men var är snön? Snart är det ju december och inte så mycket som en liten flinga snö har jag sett ännu. Men jag fortsätter hoppas, så vi får en vit jul. Jul kanske den härligaste tiden på året. Jag älskar att mysa under en filt med tända ljus och en mugg glögg eller varm choklad. Å sen all god mat och mumsigt godis. Mmm... Men jag måste erkänna att julskinka inte är någon favorit hos mig, visst jag äter gärna en skinkmacka till gröten eller till julfrukost. Men det räcker så. Sambon däremot han älskar skinka och äter det gärna ofta och mycket. Å vad gör man inte för den man älskar... så lagom till helgen införskaffade jag en Scan gourmet skinka som han glatt griljerade och serverade till fredagsmiddag. Skinkan var riktigt god, med beröm godkänd. Nästa skinka, jo det blir säkert en eller två till innan tomten kommer, ska vi nog våga oss på en mer vågad griljering, eller så inte klassisk senap är ju riktigt gott.

Griljerad julskinka

2 kg kokt skinka
1 ägg
2 msk söt stark senap
2 msk fransk senap
ca 1 dl ströbröd

Skölj av skinkan och torka av den med ett papper. Vispa i hop ägg och senap pensla det över hela ytan på skinkan, strö på ströbrödet så det täcker hela skinkan. Lägg skinkan i en ungsfast form eller på en ugnsplåt. Griljera den i ugnen på 200 grader tills den fått brun fin färg.

Inga kommentarer: