2012-06-01

Mjölkchokladpaj


Ett riktigt fult foto jag vet, men det föreställer en grymt god paj. Jag gjorde den för ett bra tag sedan och hade inte tänkt skriva om den eftersom fotot inte gör den rättvisa. Men i dag så är jag hemma och sjuk, det regnar och är kallt ute å jag har redan ätit upp kakorna och godiset som jag hittat i skåpen. Så nu sitter jag å snyter mig, tittar på Greys Anatomy och är sååå sugen på paj, och allra helst chokladpaj. 

Mjölkchokladpaj

1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl dinkelmjöl
2 msk socker
150 g smör
1 ägg

3 äggulor
2 ägg
100 g mörkchoklad (70%)
200 g mjölkchoklad
1/2 dl socker

Mixa smöret med mjölet och 2 msk socker till en smulig massa. Sätt till ägget och mixa till en slät deg. Låt degen vila i kylen ca 1 timme. Tryck ut degen i en pajform och naggad det med en gaffel, förgrädda pajskalet i 12 minuter på 200 grader. Gör i ordning fyllningen, smält chokladen i vattenbade eller i mickro. Vispa äggen och sockret pösigt, tillsätt chokladen lite i taget under omrörning. Häll fyllningen i det förgräddade skalet och grädda på 200 grader i ca 15 minuter. Låt pajen svalna så stelnar fyllningen ytterligare. Garnera med lite riven choklad och servera med vaniljglass.

2 kommentarer:

Nena sa...

fotot kanske inte ar det basta men det vattnas i munnen pa mig i alla fall:)) Krya pa dig!

Josef Boberg sa...

Apropå pajen - så gäller det ju att äta så mycket som möjligt av artegen föda = ”riktig mat” för att må optimalt bra - som jag ser det.