2012-11-26

Pytte pizzor till drinken


Kallt, blött och mörkt. Grått, lerigt och trist. Näe nu är jag beredd på riktig vinter. Var är snön? Jag vill ha fluffig snö, levande ljus och det är hög tid att ta fram tomtarna. 
Bring it on!!!

Men än så länge är det är höst ute så är det väll bara å gilla läget. Därför kommer här är ett höstigt och mumsigt alternativ till nötterna att mumsa på till fredagsdrinken, eller en perfekt del i en buffe med höstig plockmat. Vilket som så är de här små pizzorna utmärkta, enkla att göra och grymt goda. Enda problemet är att det är svårt att bara äta en, så bästa tipset är att göra dem små.

Pytte pizzor till drinken (8-10st)

Deg:
25g jäst
2 1/2 msk olivolja
1 1/2 dl ljummet vatten
en nypa flingsalt
ca 4 dl vetemjöl

Topping:
1 liten zucchini 
1 1/2 dl riven ost 
ca 250g kantareller (färska eller förvällda går lika bra)
smör / olivolja
ca 100g fetaost

Smula jästen i en bunke och lös den i det ljumna vattnet, blanda ner olja, salt och 3 dl av mjölet. Jobba degen tills den blir jämn och smidig, tillsätt mer mjöl om den är för kladdig. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Ansa kantarellerna och stek dem i en klick smör. Skär zucchinin i tunna skivor och pensla den med lite olivolja. När degen jäst, dela upp den i mindre delar (8-10st) och kavla ut till små rundlar. Lägg pizzorna på en plåt strö ut lite riven ost på varje, lägg på ett par skivor zucchini på varje pizza. Grädda pizzorna i ca 10 minuter på 200 grader. Toppa pizzorna med de smörstekta kantarellerna och smula fetaosten över.

Inga kommentarer: