2006-11-10

MammaTorkelsons Kyckling



En god middag som är ganska snabb och lätt att fixa men ändå lite festlig. Receptet har jag fått av lilla syster som i sin tur lärt sig av sin svärmor. Jag var lite lat och tog köpta potatisklyftor men det hade definitivt varit bättre med "riktiga" hemma gjorda potatis klyftor, eller ris.
Till 4 personer behövs;
5st kyckling filéer färska så de inte är så blöta
2 dl cremé fraich
50 g rökt skinka
2 msk persilja
1 tsk fransk senap
2 dl ost gärna lagrad + lite extra på
1 dl purjolök
svartpeppar

Strimla kycklingen och torka av den så den inte är så blöt. Lägg kycklingen i en ungsform. Hacka skinkan och purjolöken fint. Riv osten. Blanda purjolök, skinka och ost med creme fraich, senap och persilja till en "gegga", krydda med svart peppar. Bred ut "geggan" ovan på kycklingen och lägg lite riven ost på toppen. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 25 min eller tills kycklingen är klar.
Servera med sallad och potatis eller ris.

1 kommentar:

Anne sa...

Mmm! Det där var riktigt gott ja. :)