2006-12-02

Vad sverige saknar (och jag också)

Det finns sååå mycket god mat och smaskigt godis som vi inte har här i sverige, så varje gång jag åker över till USA så försöker jag äta mycke av allt det goda och det som går tar jag med mig hem. Här är en liten lista på några av de saker vi definitivt borde ha här i sverige, ärligt talat fattar jag inte hur vi kan klara oss utan dessa fantastiska, smaskiga skapelser.


No 1. Velveeta, jummy jummy gul och god, "fake" cheddar ost. Ett måste för den perfekta nacho tallriken.

No 2. Mountain dew. Den bästa dryck du kan tänka dig, funkar till allt. Inga bekymmer med att välja vin eller öl till maten om du har en dew. Tyvärr gillar väll inte EU den fina fina gulgröna färgen.No 3. Riktiga donut shops, Dunkin' Donuts, Tim Hortons etc. Varför har vi inte det?? Helt obegripligt!

No 4. Starbucks frappuccinos. Det finns inga ord som kan beskriva det, det måste upplevas. Jag är ingen kaffe drickare men wow, it is a pice of heaven.No 5. Skittles, färgglada små godisar i massa olika smaker. Det finns inget som kan jämnföras med det här, inget är i närheten så gott.

No 6. Sour Patch, sura & smaskiga, faktiskt så sura att det gör lite ont i tungan om man äter många på engång. Mjuka härliga små segisar med smak som smakar mer.No 7. Taco Bell, vi har så många olika snabb mats kedjor här i sverige, men vi saknar den alldra bästa. Vi har ju i och för sig Taco Bar här i stockholm, men de serverar ju smaklöst skräp i jämförelse med orginalet. Taco Bell kom hit, snälla!!!

4 kommentarer:

Linda Rönn sa...

Taco Bell?! Går definitivt inte upp mot den mexikanska maten vi har här i södra Cali.

Lena sa...

Hej Linda. Det kan jag mycket väl tänka mig, att "the real thing" är bättre än snabbmats varianten. Men jag har aldrig haft chansen att prova mex mat i södra CA. Så man tager vad man får, så fort jag får chansen :)

nikki sa...

As an American, I'm definitely with you on the donut shop thing. Why aren't there any here?!? Please start one, someone! And make it a drive-thru!

Anonym sa...

Ja, varför finns det ingen Starbucks i Sverige? Deras Frappuccinos är ju "to die for" (blev fyra stora à 5 euro styck senast i Aten - där det finns Starbucks).