2007-01-04

Fisksoppa med saffran



En smaskig fisk soppa med saffran, gör gärna lite extra då den går utmärkt att spara till lunchlådan. Det går också utmärkt att förbereda soppan i god tid innan och bara koka upp och lägga i räkorna när det är dax att servera. Varma vitlöksbröd och aioli passar utmärkt till.

1 finstrimlad purjolök
2 hackade vitlöks klyftor
1 pkt saffran
1/2 tsk fänkålsfrön
3 msk mjöl
1 L vatten
2 fiskbuljongtärningar
3 finhackade tomater (skållade)
1 1/2 dl grädde
500g lax skuren i mindre bitar
250g räkor
persilja

Fräs purjolöken och vitlöken i lite margarin. Sänk värmen och sätt till saffran och fänkål, strö över mjölet och rör om. Sätt till vattnet och buljongen, koka upp och låt koka i ca fem minuter. Lägg i tomaterna och häll i grädden, koka upp. Lägg i fisken och koka i ytterligare en stund, tills fisken är klar. Just innan servering lägg i räkorna och persiljan.

Inga kommentarer: