2007-09-02

Cyberkocken


Cyberkocken är ett återkommande matblogg event där deltagarna tillreder en måltid med fyra givna ingredienser, värd den här gången är Cloudberry quark. Det här blir första gången som jag är med i cyberkocken, men det var riktigt kul så kanske blir det fler gånger. De givna ingredienserna var, ruccola, nötter, gröna bönor och svamp. Av detta gjorde jag en ruccola pesto med pinjenötter, pasta med smörstekta kantareller och haricots verts och till det helstekt fläskfilé. Dagen till ära hade jag två extra händer till hjälp i form av min kompis Frida som agerade kökshjälp.

Fläskfilé med svamppasta och ruccola pesto.

1 hel putsad fläskfilé
1 hel röd chili
Kryddor: Chilipulver, Koriander, Spiskummin, Paprikapulver
1 vitlöksklyfta
100 g ruccola
1/2 dl pinjenötter
olivolja
2 dl riven västerbottenost
3 dl förvällda kantareller (eller färska om du har det)
haricots verts
3 dl grädde
ca 400 g färsk tagliatelle

Hacka chilin, och blanda den med kryddorna, jag använde 1 del vardera av chilipulver, koriander och spiskummin och två delar paprika, men om du vill att det ska bli starkare så ta mer chili. Gnugga in kryddorna i köttet. Lägg köttet i en smord form och stek det i ugnen på 250 grader i ca 20-30 minuter (lite beroende på hur tjock filén är). Gör under tiden i ordning peston, hacka pinjenötterna och ruccolan i en matberedare, pressa ner vitlöken och blanda i ca 1/2 dl riven västerbottenost. Späd peston med olivolja tills den blir blank och fin och lagom krämig. Koka pastan enligt förpackningen. Smörstek kantarellerna och haricots verts, töm på grädden och resten av västerbottenosten krydda med vitpeppar och salt, låt puttra någon minut. Blanda pastan med svampsåsen. Skär filén i tjocka skivor och servera tillsammans med pastan och peston.

5 kommentarer:

Mikael sa...

Det blev dessutom väldigt gott! :)

lumumma sa...

Å, vad gott ... Måste skynda mig att delta i tävlingen!

Anne sa...

Oh, det såg supergott ut :) Här blir det samma ingredienser typ men nåt helt annat.. :)

Åsa sa...

Oj, oj vad gott det här receptet låter! Bäst att lägga på minnet till helgen :) Äter visserligen inte kött men det smakar säkert lika bra med veg.alternativ.

deinin sa...

Jag åt nåt ganska liknande på restaurang här nyligen, och det var riktigt ruskigt gott. Om jag bara hinner ut i svampskogen på veckoslutet blir det nog repris här hemma.

Du vann förresten folkets val, grattis!