2007-11-18

Majs och tomat salsaJag gillar inte konserverad majs och inte heller fryst majs. Hu! jag riktigt ryser när jag tänker på det. Men färsk majs som man grillar och äter direkt från kolven det gillar jag. Så här på hösten finns det ju ofta färsk majs att köpa i affären men eftersom grill säsongen är över för i år så får jag vänta till nästa sommar. Men för ett tag sedan blev jag sjukt sugen på majs, det händer inte ofta kan jag säga, så när det nu händer vad göra om man inte kan grilla. Tja, det fick bli den här är enkla och väldigt goda salsan. Jag åt den tillsammans med chili con carne men den skulle säkert passa utmärkt till taco, enchiladas eller någon annan mex inspirerad mat.

Majs och Tomat salsa

2 st majs kolvar
2 st tomater
1 st röd chili
färsk koriander
1 st lime

Koka majskolvarna i en stor kastrull med lätt saltat vatten, låt dem svalna. Skär bort majskornen. Skölj och kärna ur tomaterna, fin hacka tomat köttet. Hacka två nävar färsk koriander. Blanda majs, tomat och koriander. Skölj och hacka chilin, blanda chili med saften från limen, häll över salsan och blanda ordentligt.

3 kommentarer:

annamaria sa...

Nu behöver man alla grönsakstips man kan få! Lite extra vitaminer i detta disiga väder där inte solen synts till på flera dagar. Ser jätte-gott och fräscht ut.

lina sa...

Vad gott det ser ut! Till chili måste ju vara underbart!

Maja sa...

Salsa är gott. dock gillar jag inte koriander men det kan man ju byta ut=)