2008-04-05

Buffalo wings


Att hitta riktigt goda wings här i Sverige är inte det lättaste, så det är något jag längtar efter ganska ofta, men i nödfall så är de som serveras på O'Learys är helt okej. Men efter att en kollega hade med sig kanon goda wing till vår "International dinner" så har jag filurat lite på att göra egna. Så för några veckor sedan så hade jag samlat tillräckligt mycket mod för att testa. Något överambitiöst för att vara första gången kanske, men jag bestämde mig för att göra allt från scratch och koka en egen peppar sås. Vinäger, tomater, lök, chili, chili, peppar, peppar och lite annat jox, blanda koka. Men shit, den blev så sjukt stark att efter att ha provsmakat så kunde jag inte känna tungan och jag kände varenda hjärtslag i läpparna och gissa om det brände? Jag kunde inte känna nån smak på ett par timmar efter det, huga! Varför det blev så starkt? svårt att säga men jag misstänker att den färska chili som jag köpt var fel märkt och inte alls hade medium styrka utan Tjernobyl styrka, eller så lyckades jag koka fram nån underlig kemisk reaktion. Hur som helst för att undvika dödsfall var det inte aktuellt att servera den såsen så jag körde en safe variant och använde köpt peppar sås, vilket blev riktigt gott.

Buffalo wings
900 g Kycklingvingar (färska eller frysta)
1 dl smällt smör
1 tsk cayenne peppar
2 tsk paprika pulver
0.5 tsk svart peppar
1 dl peppar sås
Blue cheese dip: Blue cheese, grädfil och några stänk tabasco.
Välj en peppar sås som du tycker är god, jag blandade både Tenesse sunshine sauce och Tiger sauce så att jag fick en lite starkare sås och en lite mildare för dem som inte gillar starkt.
Dela vingarna i leden och skär bort den yttersta biten helt, så att du får två lite mindre delar. Blanda smöret och pepparsåsen och kryddorna, ta hälften av såsen och häll i en plast påse och lägg i vingarna och låt marinera några timmar. Sätt ugnen på 175 grader, lägg vigarna i en ungsfast form, pensla på lite av såsen från påsen. Stek i ugnen i ungefär 10-12 minuter ta ut vingarna och vänd dem och om det behövs pensla på lite mer sås, stek i ytterligare 10-12 minuter. När vingarna är klara så pensla på den kvarvarande såsen och servera med blue cheese dipp.

1 kommentar:

Daniel Roos sa...

ÅÅ vad gott det ser ut. Hoppas du mår bara bra sköt om dig mvh Daniel