2008-09-28

Rostade kikärtor



Ett billigt, gott och hyfsat nyttigt snacks. Lätt att göra och lika gott på drink partyt som i soffan framför TVn. Idén har jag fått från Anne (som i sin tur fått den från Lina) hon gjorde dem till en hockey kväll för några år sedan, och sen dess har jag gjort dem ett antal gånger med olika kryddningar. Men jag gillar nog orginalet med chayenne och spiskummin bäst. Så för er som är nyfikna att prova sätt i gång.

Rostade kikärtor

1 burk kikärtor
1 msk god olivolja
Chayenne peppar
Spiskummin
salt

Eller prova någon annan kryddning:
Chilli pulver och salt
Chili lime kryddblandning (fr Santa Maria)
Ingefära och Chilli
Taco krydda

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kikärtorna noga och torka dem med ett hushålls papper. Sprid ut dem på ett bakplåts papper på en plåt. Rosta i ugnen tills de blivit bruna och fina, ca 20 minuter, skaka plåten ett par gånger under tiden. Häll över ärtorna i en skål och blanda med olja och kryddor. Sprid ut på plåten igen och rosta ytterligare 10 minuter, skaka då och då. Ärtorna är färdiga då de är riktigt bruna och knapriga.

3 kommentarer:

Anne sa...

Kummin? Spiskummin, väl? Eller hade du vanlig kummin? *förvirrad*

Lena sa...

Anne, du har så rätt. I bland går det för fort när jag skriver, slarvigt slarvigt. Fy på mig!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.