2008-10-30

Ruskigt goda pannkakor



Vad sägs om en mysig Halloween frukost med fluffiga goda amerikanska pannkakor. Perfekt en kall ruggig morgon, servera med lite varm lönnsirap och frukt. Jag har gräddat mina i pancake molds från Williams Sonoma men har du lite större pepparkaksformar i metall så går de säkert också bra. Smörj dem på insidan med lite smällt smör och var försiktig när du ska vända så du inte bränner dig.

Amerikanska pannkakor

(ca 10 st beroende på storlek)
3 ägg
2 cups (473 ml) vetemjöl
2 msk socker
2 1/2 tsk bakpulver
2 1/4 cups (560 ml) mjölk
60 g smält smör
1/2 msk vanilj extrakt
+ extra smör att steka i

Vispa äggen tills de blir fluffiga. Rör ner bakpulver, socker och vanilj. Sätt till mjölk och smör, sätt till mjölet lite i taget och rör tills det blir en slät smet. Rör inte mer än du behöver. Hetta upp en stekpanna och smält en klick smör, häll ca 1/3 cup (80 ml) smet till en ca 1 dm stor rundel i pannan. Stek tills smeten på ovan sidan tagit ihop lite (ca 1 1/2 min) och den är gyllenbrun på undersidan. Vänd pannkakan försiktigt och stek den andra sidan tills den är gyllenbrun på undersidan. Servera med lönnsirap och gärna lite frukt eller sylt och glass.


Booo!!!

2 kommentarer:

Dagmar - A Cat in the Kitchen sa...

Å, så fina!

Daniel Roos sa...

Coola pannkakor. Självklart kan man komma och bara äta dessert. Ha det så bra mvh Daniel