2011-03-04

ÄppeldrinkÄntligen fredag! Äntligen en chans att få lite tid att kanske baka något. Jag har tänkt i flera veckor nu att jag skulle vilja baka små semlor, men det har bara inte blivit av, de senaste helgerna har det varit massor med saker att göra och på veckorna är jag för trött. Så kanske kanske blir det nu i helgen.

Den här sjukt goda drinken och därmed lite farliga drinken gjorde vi för någon helg sedan som melodifestival drink. Det var en grym deltävling, inte på grund av att bidragen var särskilt bra utan att drinken var awesome. Den är lätt och snabb att göra och därför tänkte jag tyvärr inte så mycket på exakta mängder men här är en beskrivning på hur vi gjorde.

Äppeldrink

Till två rejäla glas:
1st Äpple, grönt surt exv. Granny Smith
en stor näve is
Apple zours

Skala och kärna ur äpplet och skär det i mindre bitar. Lägg isen och äpplet i en mixer och mixa tills du får en grov massa. Häll på apple zours ca 1dl och forsätt mixa tills det blir en slät creme, blanda i lite mer apple zours tills du får en lös slush. Häll upp i glas och servera direkt.

2 kommentarer:

Anne sa...

Oj, det låter ju jättejättejättegott! Borde gå minst lika bra med pineapple sourz och en ananasvariant.. hm. Girl's night med drinkar? :)

Lena sa...

Lätt att vi borde ha det. Å ananas borde vara grymt gott.