2011-07-04

Mac and CheeseGrattis USA och trevlig fjärde Juli till er allihop. Jag sitter just nu i soffan med ett grymt matkoma, jag är så mätt att jag har ont i magen. Vi har precis kommit hem från vår årliga fjärde juli middag tillsammans med Anne, Dagmar och deras respektive. På årets otroligt smaskiga meny fanns, pulled pork sandwiches, mac and cheese, potato skins, lökringar och cole slaw. Å till efterrätt blev det cake balls, två sorters cheesecake och Key lime pie. Så ni förstår kanske hur matkoman kom till, så mycket underbart god mat går inte att låta bli.
Mitt bidrag till middagen var Lime pajen och Mac and cheese. Jag har gjort mac and cheese flera gånger men den här blev riktigt grym. Jag utgick från ett recept för "World's best Mac and Cheese"på Martha Stewarts hemsida men jag fick byta ut osten då jag inte kunde hitta två av sorterna på min Ica igår, jag justerade också måtten lite och reducerade för att inte få för mycket ostsås. Sedan så la jag också till bacon. Så det blev nog inte världens bästa Mac and Cheese men den blev i alla fall grymt god.

Mac and Cheese (6 portioner)

400g pasta (jag använde radiatore men vilken sort som helst går fint)
250g + 50g riven Cheddar ost (jag använde Kvibille lagrad 12 mån)
50g riven Extra lagrad Cheddar ost (ca 1dl, jag använde Cathedral city extra mature)
50g riven Västerbotten ost (ca 1dl)
50g smör
4 msk mjöl
5 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 tsk chipotle chili paste
1 paket bacon

Koka pastan enligt förpackningen, skölj med kallt vatten och ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull vispa i mjölet, vispa långsamt i mjölken. Fortsätt vispa tills såsen tjocknar, det tar ca fem till tio minuter. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt salt, chili, 250g av den rivna cheddar osten och västerbotten osten. Rör tills osten smält och såsen är slät. Blanda det kokta pastan med ost såsen, rör om ordentligt så att all pasta är täckt av sås. Häll upp i en ugnsform, blanda den extra lagrade cheddar osten och resten av cheddar osten och strö över pastan. Gratinera i ugnen på 200 grader, tills den får en fin yta (ca 15 -20 minuter). Knaperstek baconen. När pastan är färdig smula över bacon och servera.

Trevlig 4:e juli på er!

4 kommentarer:

Dagmar sa...

Mums, denna var supergod!!

Viktoria sa...

Jag förstår att du blev mätt! Det låter gott alltsammans!

snabbisen sa...

Orkade du äta allt det där?
http://snabbisen.blogspot.com

Lena sa...

Jag hade bra hjälp.