2012-01-29

Bananbiskvier


Jag insåg just att jag inte berättat om mitt fjärde försök med att göra biskvier. Kanske hamnade det receptet i glömska för vid det här laget hade jag givit upp på min original plan. När jag började så hoppades jag på att göra perfekta hasselnötsbottnar, men några perfekta bottnar blev det inte, de smakade rätt men var allt för hårda. Så för att få biskvier med den där lite sega botten så fick jag ge upp och göra bottnar med mandelmassa istället. De här biskvierna är jättegoda och bottnarna härligt sega. Min mormor gjorde ofta biskvier med banan inne i fyllningen så jag tänkte att det ska jag prova, jag hade trott att det skulle vara extra besvärligt men det var det inte alls och det blev hur gott som helst.

Om vill du vara med och tävla om en Ultramix Pro så skynda på och skicka dina svar sista dagen är den 2/2.

Bananbiskvier

500 g mandelmassa av bra kvalitet

2 dl socker
1 dl äggvita (från ca 3 ägg)
100g smör (rumstempererat)
3 dl florsocker
2 bananer
choklad att doppa i

Mjuka upp mandelmassan och rör ihop den med äggvitorna och sockret till en jämn smet. Klicka ut små bollar lite mindre än den storlek du vill ha på bottnarna på ett bakplåtspapper. Grädda ca 8 minuter på 200 grader, bottnarna ska precis bli lite ljusbruna på toppen. Låt bottnarna svalna helt innan du täcker dem. 
Blanda smör och florsocker, om du vill ha choklad smak på smörkrämen kan du byta ut lite av florsockret mot kakao. Vispa (med elvisp) tills du har en luftig smörkräm. Skär bananen i tunna skivor, lägg en skiva på varje botten och täck den med smörkräm se till att du har smörkräm runt hela bananen så den inte sticker ut forma en rund topp mitt på så att du får en fin for. Kyl biskvierna i frysen en stund så att smörkrämen blir ordentligt stel. Smält chokladen i mikrovågsugn eller på vattenbad, använd gärna en skål som inte är så vid så att du får ett djupare chokladbad så riskerar du inte att biskvierna tar i botten på skålen. Doppa biskvierna i chokladen och lägg på en bricka för att svalna. Biskvierna håller sig bra i ungefär en vecka och de går utmärkt bra att frysa.


1 kommentar:

Dagmar sa...

De här var sjukt goda! Så himla smart och otroligt gott att ha i banan!! F älskade de med jordnötsbotten medan dessa blev min favorit! Nu skall jag bara våga mig på att baka själv! :-)