2012-01-14

Cheese balls, den onde och den fule


Jag lovade ju förra veckan att jag skulle ge er receptet på de andra två cheese balls som ingick i "Den gode, den onde och den fule som var vårt bidrag till årets tretton rätters middag med film och tv tema. Sorry för att det tog lite tid men här kommer de i alla fall. De är super enkla att göra och hur goda som helst, perfekt som tilltugg till drinkar, eller som en liten förrätt eller kanske som en del på ett bord med plockmat.

Den fule

150g Philadelphia
100g Blue cheese
6 st stora dadlar
1 tsk rivet citronskal
1 tsk citron saft
Hackade valnötter

Skär dadlarna i riktigt små bitar. Blanda alla ingredienser utom valnötterna ordentligt. Rulla bollar och lägg på ett fat, låt bollarna stå i kylen ca en timme så att de blir fasta innan du rullar dem i de hackade valnötterna.

Den onde 

200g Philadelphia tomat och lök
1 st jalapeño
1/2 rödlök
2 dl riven cheddarost
2 tsk chipotle chili
Peppar sås, Daves insanity och Mad dog 357
Paprikapulver

(ev haricots vert till horn)

Hacka jalapeñon och löken fint, rör ner dem, cheddar osten och chipotle chili pastan i Philadelphian. Blanda ordentligt, smaka av och tillsätt pepparsås så mycket att det blir lagom starkt för dig och dina gäster. 
Rulla bollar och lägg på ett fat, låt bollarna stå i kylen ca en timme så att de blir fasta innan du rullar dem i paprika pulver. Om du vill göra horn på dina onda cheese balls så skär små bitar av haricots vert och stick ner som horn.1 kommentar:

Dagmar sa...

Dessa var riktigt goda och jag kommer helt säkert försöka göra dessa hemma!