2012-07-22

9-layer dip


Till vår fjärde juli knytis så gjorde jag en nine-layer dip. Jag tror att originalet med en niolagers dip kommer från TGI Fridays, i alla fall så hävdar min "Top secret restaurant recipes" bok att det är så. Originalet har ingen bacon blandad med bönorna, men jag är ingen fan av refried beans så jag tänkte piffa upp den lite så vad är bättre än bacon för det. Receptet har inga mängder utan använd så mycket eller lite som du själv tycker i de olika lagren, och jag har heller inte skrivit ut recept på refried beans eller guacamole. Använd ditt eget favorit recept eller prova mina förslag, vilket som så kommer det att bli en garanterad hit.  Jag kommer definitivt göra flerlagers dip igen, det är en perfekt del i en buffe eller som förrätt eller varför inte var lite crazy och gör det till middag, det är sjukt gott och det är du värd!


Awesome 9-layerdip

Du behöver; refried beans, bacon, guacamole, cheddarost, gräddfil, cayenne peppar, spiskummin, svarta oliver, salladslök, tomat, koriander

Börja med att göra i ordning dina refried beans använd ditt eget recept, köp färdiga eller så kan du prova det här receptet från Mat på bordet. Stek baconen knapriga, smula ner dem i bönorna och rör om. Bred ut bön/bacon röran i botten på ditt serverings fat. Riv cheddarost så att det räcker till två lager, lägg hälften av osten ovan på bönorna. Gör i ordning din guacamole, använd ditt bästa recept eller prova det här från Dos Caminos, det är fantastiskt. Bred ut Guacamolen på osten. Skiva oliverna  och lägg dem ovan på Guacamolen. Smaksätt gräddfilen med cayenne peppar och spiskummin och bred ut den ovan på oliverna. Hacka salladslöken och lägg ovan på. Kärna ur tomaterna och hacka dem, lägg ovan på salladslöken. Lägg resten av osten ovan på tomaterna. Hacka koriandern och lägg den överst. Servera din 9-layer dip med tortilla chips. 

1 kommentar:

Jaana Oh sa...

Tack för tipset!