2012-12-26

Mintkrisp


Börjar julgodiset ta slut? Dags att fixa en snabb påfyllning kanske. De här enkla mintkrispen är perfekta när man inte känner att man har orken för att koka kola eller knäck men ändå vill ha godis med lite hemgjord feeling. Om du vill ha glansiga lite snyggare godisar så temperera chokladen, jag insåg efteråt att jag borde gjort det, det gör förstås ingen skillnad för smaken men de hade nog sett bättre ut. Tempererad eller ej se i alla fall till att du gör många för de är sjuuukt beroende framkallande. God Jul på er.

Mintkrisp

Mörkchoklad
Pepparmintsolja 
Tunnbröd
ev lite juligt strössel

Smält chokladen på vatten bad eller i mickron. Sätt till ett par droppar pepparmintsolja och blanda ordentligt. Skär tunnbrödet i mindre bitar och doppa i chokladen så att hela brödet täcks, låt rinna av och lägg på en plastfolie klädd tallrik. Pynta eventuellt krispen med lite juligt strössel. Låt stelna ordentligt i kylen i ca 40 minuter innan du petar loss dem från plastfolien. Förvara kallt eller ät på en gång.


Inga kommentarer: