
Gammaldags Äppelkaka
Ingredienser:
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1 ägg
2 dl mjölk eller grädde
3-4 äpplen i klyftor
kanel och socker
Blanda de torra ingredienserna, smula smöret i blandingen, tillsätt mjölk och ägg och vispa. Häll smeten i en smord form med löstagbarkant, vänd äppelklyftorna i socker och kanel, lägg dem på smeten. Grädda kakan ca 35 min i 160 grader.
Vi la äppelklyftorna ovan på, vilket ser tjusigt ut men nästa gång så ska jag nog trycka ner lite äpplen i smeten också så det blir mer mums.
1 kommentar:
Tänk så många olika äppelkakor det finns! Själv skall jag göra apfelstrudel någon dag. Har dock inte bestämt vilken.
Jag var i NY förrförra hösten, vilka färger på lövverken!! dessutom var det kul att uppleva Halloween där den skall upplevas!
Skicka en kommentar