2006-10-31

Kusligt godis till Halloween.

Förra året hade vi halloweenfest hemma och jag fixade en del kusligt godis. I år så blir det nog ingen fest så jag gör nog inte nått särskilt godis heller. Men jag tänkte att jag kan återuppliva fjolårets inlägg eftersom jag inte hade nån matblogg då och det är säkert väldigt få som läste det då.Marshmallowspöken

1 påse Marshmallows
Vit choklad ca 400 g
Mörk choklad

Sätt fast marshmallows på tandpetare. Ställ dem på en tallrik i frysen en stund. Smält den vita chokladen, jag använde både vit choklad och vit choklad smaksatt med citron, den senare blev väldigt god tillsammans med marshmallowsen men var lite besvärlig att smälta, den brände fast lite i botten eftersom jag var lat och smälte chokladen i mikron.

Doppa de kalla marshmallowsen i den vita chokladen. Låta överflödig choklad rinna bort lite. Helst vill man få en liten rundad topp uppe på spökets huvud, men det är inte så lätt, därför liknade mina mest kkk medlemmar  fast det är ju rätt så kusliga de också.

Låt spökena stelna ordentligt. Måla ögon på varje spöke med smält, mörk choklad. Jag använde en tandpetare som "penna", men en liten pensel hade nog fungerat bättre. Låt spökena stå i kylen tills de ska serveras.
Goda Ögon (15 par)

200 g Nougat
200 g Mandelmassa
4-500 g vit choklad
blå karamellfärg
mörk choklad

Skiva nougaten med osthyvel och mandelmassan med kniv. Varva skivorna, och rulla i hop till en korv. Skär bitar och rulla till bollar, så stora som ögon. Lägg bollarna i frysen en stund.

Smält vit choklad. Sätt i en tandpetare i varje boll och doppa i den vita chokladen. Låt överflödet rinna av. Ta antingen ut pinnen försiktigt och lägg på en tallrik täckt med plastfolie (så de inte fastnar) eller stick in pinnen i ett äpple så de står upp. Ställ in i kyl eller frys tills chokladen stelnat.

Färga lite vit choklad med några droppar blå karamellfärg, doppa varje öga så du får en blå iris. Låt stelna. Smält mörk choklad och doppa eller ”måla” med en tandpetare en pupill på varje öga. Förvara i kylen tills de ska serveras.

5 kommentarer:

KrakelSpektakel sa...

Kul med haloween! Mer fest till Sverige!

Anonym sa...

var får man tag i blå karamellfärg

camilla

Lena sa...

Jag köpte min blå färg på Gray's American store. Men jag tror att det kanske finns på Panduro också.

Anonym sa...

hejhej jag är tio år och ska fixa en hallowen film kbälll hemma hos mig vet du hur jag kan få ina kompisar att bli riktigt skrämda????

Lena sa...

Hejsan Anonym

Va kul med filmkväll. Här kommer några tips på lite skrämmande snacks du kan köpa lite Jello som är en amerikansk gele efterrätt, det brukar finnas på större matbutiker, och lägga i lite godis ormar. Om du inte hittar Jello kan du kanske ta lite gelatin och vanlig saft.
Du kan smälta lite smör och blanda i lite grön karamellfärg och hälla det över popcorn.
Sen så kan man altid ta och lägga lite vaniljglass i coca cola, det ser äckligt ut och låter lite äckligt men det är faktiskt gott :)