2007-07-29

Smulpaj med krusbär


Vi har varit några dagar i Vika och hälsat på Nico's mamma med sambo. Vi hann med att se både sol och regn, och en kväll med cruising inne i Falun, ja och en massa annat också förstås. Till exempel har de en stor buske med gröna krusbär som var precis perfekt mogna, lagom både sura och söta. Så jag tog chansen att göra en vanlig smulpaj enkelt och så smaskigt.

Smulpaj med Krusbär

1 L sköljda och "snoppade" krusbär
75 g smällt smör
1 dl socker
1,5 msk vanilinsocker
1 dl vetemjöl
~2,5 dl Havregryn

Skär krusbären i halvor och lägg dem i en pajform. Blanda alla ingredienserna till en smulig massa, om det behövs ta lite mer havregryn. Täck krusbären med din smuldeg. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter, tills den blir brun och fin. Servera med glass eller vaniljsås.

3 kommentarer:

Anne sa...

Åh, det lät ju ruskigt gott! Jag fick lite krusbär i veckan, gjorde en krusbärsmarängpaj och krusbärscurd, så nu är de slut :)

natz sa...

smaskigt, smulpaj är en hit varje gång! :)

Dagmar sa...

Å krusbär.... Mums!