2008-11-17

DCs bästa sallad?


Just nu är jag på konferens i Washington DC vilket innebär en massa jobb. Men som tur är så är några av mina kollegor lika intresserade av att äta god mat som jag, så förutom jobb så är vårt fokus mat, mycket mat. I går kväll blev det till exempel först underbart god mat på en Vietnamesisk restaurang, följt av några öl på en pub, för att sedan avsluta med lite barkäk; potatoskins med cheddar och bacon, mozarella sticks och lökringar. Paltkoma! I dag åt vi en supermysig lunch på ett ställe som hade live musik underhållning och en toppen brunchmeny. Jag tror nästan jag vågar säga att jag fick DCs bästa sallad. Det var en helt undebar kombination, pocherade päron med kanel, honungs stekt fänkål, getost och rostade pumpafrön. Till det kom en lätt vinegrette dressing som jag gissar innehöll lite honung den med. Fantastiskt gott. Till efterrätt blev det en Key West lime pie, en Key lime pie med mildare lime smak och lite cheesecake feeling. Gott! En mysig lunch mitt i jobb-söndagen. Även i dag blev det paltkoma när vi ätit middag. En lite finare Kinesisk restaurang där vi provade ett par olika förrätter, dumplings, vårrullar och soppa och sedan ett par varm rätter, king pao kyckling, biff zechuan och en kyckling rätt till med ingefära osm jag inte kommer i håg namnet på, massor massor med mat. Vi åt fyra personer tills vi var mätta och vi fick ändå en ordentlig doggybag med hem, som nu står och vilar sig i minibaren på vårt rum. Vi har inte riktigt räknat ut hur vi ska värma den sedan men vi får väll se. Undrar just vad vi ska äta i morrn...

3 kommentarer:

Fakespear sa...

Vet amerikaner vad Paltkoma är?

Dagmar - A Cat in the Kitchen sa...

Å, det låter som att du har det riktigt smaskigt!

Rebecca sa...

Ni måste till Breadline Bakery, om ni inte åkt hem.

http://thebreadlinedc.blogspot.com/