2008-11-06

Wasa bröd.



I går var jag, Anne och två av tjejerna från Mungbönorna på en liten utflykt till Filipstad. Varför i allsin dar då kan man ju då undra, jo vi var på ett besök på Wasa bröd för att titta på hur man gör knäckebröd. Efter en ganska lång tågresa följd av en taxitur och lunch på Hennickehammars herrgård så var vi där och redo att se och lära. Det var en jätterolig rundvandring, där vi fick se hela tillverknings processen från blandandet av degen, den 300 meter långa jäsnings banan, ugnen som börjar gräddningen vid 500 grader och tillslut färdiga paket på pall på väg ut till butiker. Sedan fick vi provsmaka en mängd olika bröd och ta en titt i Wasa bröds eget museeum. Det var en jättetrevlig dag, superstort tack till Karin som fixade så att vi fick åka och var vår reseledare och till Johan som var snäll och visade oss runt i fabriken.


Härligt doftande och varma julknäcke susar förbi på bandet.


Lagret i fabriken var enormt, knäckebröd så långt ögat når.


Med tanke på hur mycket bröd det bakas varje dag i fabriken, så borde jag äta mer knäckebröd för att "fylla min kvot".

3 kommentarer:

Dagmar - A Cat in the Kitchen sa...

Det låter och ser ut som att ni hade en jättetrevlig dag!

IngridEmilia sa...

Åh, skojigt att åka till Wasabröd. Jag förstår inte varför jag inte har åkt dit än men det får bli snart. Hur gjorde ni för att få studiebesöket, var det bara att ringa? Fin blogg och grattis till finalen i årets hemmakock!

sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.